Ana içeriğe atla

INJI – BELLYDANCING Şarkı Sözleri Analizi

 

INJI – BELLYDANCING Şarkı Sözleri Analizi


Ya biz sey ariyoruz da boyle

Darbuka, boyle arabesk falan calsin

Gobek atalim ya, abi azcik gobek atalim ya


The city go crazy on a Friday

Tequila start giving me a migraine

Waiting in line getting sloppy

So I'm out


Minimum tab was a thousand

Big boy at the door started bounding

Standing outside in my Versace

Fuck it, let's go Mariachi!


So let's get in a car

Take a shot in the dark

Let it take you wherever

It's now or it's never


Lose myself in your eyes

Take the lows with the highs

When we're rolling together

I'm down for whatever


This bar's good but it's hella far

Let's stop by say Merhaba

I'm too drunk for the planning

But let's go


Damn it's closed for the weekend

It's cold outside bloody freezing

I wish I had my Helly Hansen

Fuck it let's go belly dancing!


So let's get in a car

Take a shot in the dark

Let it take you wherever

It's now or it's never


Lose myself in your eyes

Take the lows with the highs

When we're rolling together

I'm down for whatever



Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu aşağıdaki gibidir:

Başlangıç

Şarkı, konuşma diliyle başlar ve şarkıcı, ne yapmak istediğini açıkça ortaya koyar: "Ya biz sey ariyoruz da boyle / Darbuka, boyle arabesk falan calsin / Gobek atalim ya, abi azcik gobek atalim ya"

Gelişme

Şarki, şarkıcının ve arkadaşlarının bir yerden bir yere gitmeye çalışmasını anlatıyor. Önce bir barda duruyorlar, ancak minimum tabın yüksek olduğunu görünce vazgeçiyorlar. Sonra bir Mariachi barına gidiyorlar, ancak o da kapalı. Ardından bir belly dancing barına gitmeye karar veriyorlar.

Sonuç

Şarkı, şarkıcının ve arkadaşlarının eğlenmek için çıktıkları maceranın sonunda belly dancing barına gitmeleriyle sona erer.

Şarkının Yapı analizi:

Şarkı, intro-verse-chorus-verse-chorus-bridge-chorus-outro şeklinde bir yapıya sahiptir.

Şarkının Zamansal evrim analizi:

Şarkı, bir gecede geçen olayları anlatıyor. Şarkıcı ve arkadaşları, önce bir barda duruyorlar, sonra bir Mariachi barına gidiyorlar ve son olarak bir belly dancing barına gidiyorlar.

Şarkının Kültürel bağlam analizi:

Şarkı, Türkiye kültürüne ait unsurlarla dolu. Şarkıcı, arabesk müzik ve belly dancing gibi Türkiye'ye özgü eğlence türlerinden bahsediyor. Ayrıca, şarkıdaki bazı kelimeler ve kelime öbekleri Türkçe'dir.

Şarkının Stilistik analizi:

Şarkı, pop ve Türkçe pop unsurlarını taşıyor. Şarkı, basit bir melodiye ve kolay ezberlenebilir nakarata sahip. Ayrıca, şarkıdaki bazı kelimeler ve kelime öbekleri Türkçe argo dilinden alınmıştır.

Şarkının Narratif analizi:

Şarkı, bir grubun eğlenmek için çıktığı macerayı anlatıyor. Şarkıcı ve arkadaşları, önce bir barda duruyorlar, sonra bir Mariachi barına gidiyorlar ve son olarak bir belly dancing barına gidiyorlar. Şarkının sonunda, grubun belly dancing barında eğlendiğini öğreniyoruz.

Şarkının Grafik analiz nedir:

Şarkının grafik analizi, şarkının yapısını ve zaman akışını görsel olarak gösteren bir analizdir. Şarkının grafik analizi, şarkının intro, verse, chorus, bridge ve outro gibi bölümlerinden oluşmaktadır.

Şarkının Kelime ve kelime öbeği analizi nedir:

Şarkının kelime ve kelime öbeği analizi, şarkıda kullanılan kelimelerin ve kelime öbeklerinin anlamını ve işlevini inceleyen bir analizdir. Şarkının kelime ve kelime öbeği analizi, şarkının kültürel bağlamını ve stilini anlamaya yardımcı olur.

Konu analizi

Şarkının konusu, eğlence arayan bir grubun macerasını anlatıyor. Şarkıcı ve arkadaşları, önce bir barda duruyorlar, sonra bir Mariachi barına gidiyorlar ve son olarak bir belly dancing barına gidiyorlar. Şarkının sonunda, grubun belly dancing barında eğlendiğini öğreniyoruz.

Tema analizi

Şarkının ana teması, eğlence ve maceradır. Şarkıcı, arabesk müzik ve belly dancing gibi eğlenceli şeyler arıyor. Ayrıca, arkadaşlarıyla birlikte yeni şeyler denemeye istekli.

Duygu analizi

Şarkı, heyecanlı ve iyimser bir duyguya sahiptir. Şarkıcı, eğlenceli bir gece geçirmeye kararlı ve arkadaşlarıyla birlikte yeni şeyler keşfetmeye istekli.

Metin analizi

Şarkının metni, sıradan ve günlük bir dil kullanır. Şarkıcı, günlük konuşma dilini kullanarak şarkısını anlatıyor. Ayrıca, şarkıda Türkçe argo dilinden de bazı kelimeler ve kelime öbekleri kullanılıyor.

Ana tema

Şarkının ana teması, eğlence ve maceradır. Şarkıcı, arabesk müzik ve belly dancing gibi eğlenceli şeyler arıyor. Ayrıca, arkadaşlarıyla birlikte yeni şeyler denemeye istekli.

İmgeler, metaforlar ve anlatı teknikleri

Şarkıda geçen bazı imgeler, metaforlar ve anlatı teknikleri şunlardır:

  • "Darbuka" ve "arabesk" kelimeleri, Türkiye'ye özgü eğlence türlerini temsil eder.
  • "Göbek atalım" ifadesi, eğlenceli bir gece geçirme arzusunu ifade eder.
  • "Miktar" kelimesi, eğlencenin maliyetini temsil eder.
  • "Mariachi" kelimesi, Meksika'ya özgü bir müzik türüdür.
  • "Helly Hansen" markası, soğuk havaya karşı koruma sağlar.

Seslendirme ve aranjman

Şarkının seslendirmesi, neşeli ve enerjik bir tondadır. Şarkıcının sesi, şarkının konusuna ve temasına uygundur. Aranjman da şarkının enerjik atmosferini destekler.

Evrensel temalar

Şarkıda işlenen bazı evrensel temalar şunlardır:

  • Eğlence
  • Macera
  • Yeni şeyler keşfetme
  • Arkadaşlık

Genel mesaj

Şarkının genel mesajı, hayatı dolu dolu yaşamaktır. Şarkıcı, eğlenceli bir gece geçirmeye kararlıdır ve arkadaşlarıyla birlikte yeni şeyler keşfetmeye isteklidir. Bu mesaj, her yaştan ve kültürden insana hitap eder.

Sonuç olarak, "INJI – BELLYDANCING" şarkısı, eğlenceli ve enerjik bir şarkıdır. Şarkı, evrensel temaları işleyen ve her yaştan ve kültürden insana hitap eden bir mesaja sahiptir.

Yorumlar

TÜM ZAMANLARIN EN POPÜLER ANALİZLERİ

Hasan Bayar - Deli Deli Oldum İlahi Sözleri Analizi

  Hasan Bayar - Deli Deli Oldum İlahi Sözleri Analizi Deli deli oldum Dağa taşa sordum Yar oturmuş Divanda Yana yana durdum Seni bana buldum Vermem artık Dünyada Bile bile kandım Aşkina daldım Âlem başka Sen başka Pare pare yandım Kalbime aldım Ondan geldim Ben aska Yallah maziye yallah Yola çıktık bismillah Gayesi Allah olan Yolda kalmaz iznillah Oy maşallah maşallah Yarenlere maşallah Aşk ehli ile hasbihal Nasip olur inşallah Ölüm den ne korkarsın Korkma ebedi varsın Öyle bir atesle yan Âlem bu deli sansin Aşkın deryası hoş tur Kostur ey gönül koştur Sakın aldanma ey can Haktan gayrısı bostur Saçlara hazan düştü Canlara bitap düştü Nerdesin ey sevgili Gönlüme ateş düştü Allah'm bu vuslatı Ne olur hicran etme Aşkın sarhoşlarını Ne olur nalan etme Kelime ve kelime öbeği analizi İlahide toplam 183 kelime ve 103 kelime öbeği bulunmaktadır. En çok kullanılan kelimeler "deli" (8), "sevda" (6), "yar" (5), "aşk" (5), "allah" (4), "du

Dilan Polat - Enercii Şarkı Sözleri

Dilan Polat - Enercii Şarkı Sözleri Eğlendiriyor beni dedikodularınız Yüzüme gülüp ardımdan konuşmalarınız Ne gözünüz tutar ne de beddualarınız Çekemeyenler parti kursa kazanırsınız Görüyorum her köşe başında taklitimi Utanmadan bir de soruyor benziyoruz di mi Hadi canım hadi öteye hadi bas geri Takdir etmek isterdim bu vizyonsuz azmini Yüzde yüz enerci Bu nasıl bir sinerji Tek tek ediyorum hater’larımı alerji Umurumda mı? değil hiç  Hanginiz ikinci Allah’ın lütfu bana bitmeyen bu enerci Yok bende olan yok sende Kalite gör sayemde Okunmaz esamen de Adımın geçtiği hiçbir yerde Ağzınla kuş tutsan İstiareye yatsan Cürmün kadar yer yakarsın canım,ateş olsan İkinci bir şansın Belki de olurdu Milyarda bir olsa da Hindistan’da doğsan Yüzde yüz enerci Bu nasıl bir sinerji Tek tek ediyorum hater’larımı alerji Umurumda mı? değil hiç Hanginiz ikinci Allah’ın lütfu bana bu bir enerci "Enercii" şarkısının başlangıcı, enerjisi ve hızlı ritmiyle dikkat çeken bir girişe sahiptir. Şarkı, ene

Ceylani Karaduman - Nazar Oldu Şarkı Sözleri Analizi

  Ceylani Karaduman - Nazar Oldu Şarkı Sözleri Analizi Bir garip aşık vardı Bir düğün günü vardı Gayri mahşere kaldı o sevda Dağlara yazdık ne fayda Yollara yazdık ne fayda Kaldı betonlar altında o sevda Bizim aşkımız nazar oldu Büyülere bastık mezar oldu Anlatmayayım ağlarsın Duyanın gönlüne dert kaldı. Ne can kaldı ne canan Sanki olduk bir ziyan Bu şarkıymış bana kalan hatıra Dağlara yazdık ne fayda Yollara yazdık ne fayda Kaldı betonlar altında o sevda Bizim aşkımız nazar oldu Büyülere bastık mezar oldu Anlatmayayım ağlarsın Duyanın gönlüne dert kaldı. YENİ ŞARKI >>> DOST ARARIM  << TIKLA Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu Şarkının başlangıcı, bir garip aşıkın ve bir düğün gününün anlatılmasıyla gerçekleşir. Bu, aşkın ve mutluluğun başlangıcını simgeler. Gelişme bölümünde, aşkın nazar değmesi ve büyülere maruz kalmasıyla birlikte yıkımı anlatılır. Bu, depremin yıkıcı etkisini simgeler. Sonuç bölümünde ise aşıkların birbirlerini kaybettikleri ve sadece şarkının ha

Mabel Matiz - Düldül Şarkı Sözleri

  Mabel Matiz - Düldül Şarkı Sözleri (feat. Melike Şahin) yine sabahın körü  göremeden önü aldım düldülü de vurdum yollara dara düşmeden düze çıkmıyor mu gönül bardağım da doludur ama içiyor puşt ömür yandı cihan bak bestesi mahur da mecnunum sırra erdim o uğurda gel de gör beni canım aşk neyledi  taştım bendimden yar çare zuhurda eksildi kafamda tahta değil matah da yaşamak, gülüm! bi’ kurtulsa kuşum kafesten karılsa deste bi daha!  sen seçtin, yazıldı yazgın olur mu dizgin o ata? anam anlarsın balık da kızgın hâlik de üzgün, yok hata!  dalavereyi bi’ bırak canım  biraz umut al hadi ne dünüm ne bu günüm kolay iflahım yok hani sen koy bir plak yine bana güllümü getir zaten zor hayat canım hele yalınız beter Söz / Lyrics: Mabel Matiz Beste / Music: Mabel Matiz Başlangıç Şarkının başlangıcı, adamın aşk acısını dindirmek için yollara düşmesiyle başlar. Adam, sevdiği kadını kaybettikten sonra kendini yalnız ve çaresiz hissediyor. Hayata dair umudunu yitirmiş ve bir çıkış yolu arıyor. Geliş

Ali haydar Güçlü - Munzurun dağlarında ne güzelsin sen cok güzelsin sen Sözleri

Ali haydar Güçlü - Munzurun dağlarında ne güzelsin sen cok güzelsin sen Sözlerinin Analizi Bilmez misin sen Seni en çok ben Ben severim ben ben Ben severim ben ben Ben severim ben ben Tabiatın ortasında Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Ne güzelsin sen Tabiatın ortasında Ne güzelsin sen Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Çağlayıp dur şu döşümde Bazan hayalin düşümde Şu munzurun dağlarında Mor sümbülsün sen Mor sümbülsün sen Bazan hayalin düşümde Çok güzelsin sen Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Şu dersimin dağlarında Ne güzelsin sen Ne güzelsin sen Çok güzelsin sen Şarkının başlangıcı, gelişimi ve sonucu Şarkı, bir gencin sevdiği kıza olan aşkını anlatıyor. Şarkı, gencin kıza olan aşkının ne kadar büyük olduğunu ifade eden bir soruyla başlıyor: "Bilmez misin sen / Seni en çok ben / Ben severim ben ben / Ben severim ben ben / Ben severim ben ben." Şarkı, gencin kıza olan aşkının fiziksel güzelliğiyle ilgili olduğunu ifade eden bir dörtlükle devam ediyor: "Tabiatın ortası

Emre Fel - Senden Güzeli mi Var Şarkı Sözleri

  Emre Fel - Senden Güzeli mi Var Şarkı Sözleri Yollarına gül dizeyim, ver elin', ner'de? Al canımı, yıllarına sereyim, gitme Benim gönlüm sendedir, yâr, sendeki bende Bir başkasına yaramaz bu can, üzülme Hayran oldun, gülüm Bu dünya aşka büründü Başka başka diyarda bi' benden güzeli mi var? Ömrüm bir idi, bin oldu Sevdam coştu, kudurdu Aşka karşı diyarda bi' senden güzeli mi var? Bu yol uzun, ben beklerim günahım neyse Sen canım' al, ben razıyım bir hazin söze Senin gönlün bendedir, yâr, bendeki sende Bir başkasına yaramaz bu can, üzülme Hayran oldun, gülüm Bu dünya aşka büründü Başka başka diyarda bi' benden güzeli mi var? Ömrüm bir idi, bin oldu Sevdam coştu, kudurdu Aşka karşı diyarda bi' senden güzeli mi var? Hayran oldun, gülüm Bu dünya aşka büründü Başka başka diyarda bi' benden güzeli mi var? Ömrüm bir idi, bin oldu Sevdam coştu, kudurdu Aşka karşı diyarda bi' senden güzeli mi var, be güzelim? Senden güzeli mi var? Hikaye Kurgusu Şarkı, bir a

ROMANTİK ERHAN - CART CURT YIRT ONU KOCACIM ŞARKI SÖZLERİ

 ROMANTİK ERHAN Ft BAYAN ROMANTİK - CART CURT YIRT ONU KOCACIM ŞARKI SÖZLERİ Besndayi, muşambayi yirttilar Limon gibi kızım seni sıktılar Portakal gibi soydular Kağıt gibi yirtilar Cart curt Yırt onu, yırt, yırt Darilmam kocacım inan ki sana Kuma getir, ortağımı bana Yesin doysun, kana kana Yırt onu kocacım kağıt gibi ama Cart curt Yırt onu, yırt, yırt Benim kocam makas atar Kağıt gibi seni yırtar Yırtığın görmesin kardeşlarım Acil dikiş hemen atar Official Music Video: **Hikaye Kurgusu:** Bir çift, romantik bir ilişki içinde, birlikte yaşadıkları zorluklara ve dışarıdan gelen müdahalelere karşı direniyor. Bayan Romantik, kocasının desteğiyle, yaşadığı baskılara rağmen ayakta kalıyor ve kendi gücünü ortaya koyuyor. **Ana Tema:** Şarkının ana teması, bir ilişkideki dayanışma ve mücadele. İki partner, birlikte verdikleri destekle, dış etkenlerin baskısına karşı direniyorlar. **Hikaye Anlatımı:** Şarkı sözlerinde, çiftin yaşadığı zorluklar ve dışarıdan gelen müdahaleler anlatılıyor. Bayan

LEYLA ŞARKI SÖZLERİ - HOZAN HAMİD

Hozan Hamid - Leyla / Hewara Şarkı Sözleri Analizi Hewara leyla leyla Hewara leyla leyla Ez bum teyrak çeng brî Te dilê min hêla Leyla tu canî heyva şevanî B nav û nişanî Xudana xêla Kanîyak vînê j dilî za Hat ber mala te Dilê te têda raza Bî landka vîna te Tû hişyar neke J xewê raneka Jîn ne gelleke Min hemî da te ‘Esmanê dilî mje Tu na girnijî Di bumn tu girnije Te es krm rejî Kenya te xencer Awrya te cencer Dilê min ket ber Tu di min kujî Leyla tu canî befra çîyanî Leyla tu canî befra çîyani B nav û nişanî Xudana xêla Leyla dîyar be Bu dilî yar be Bumin ne mar be Di hizr û xewna da **Şarkının Başlangıcı, Gelişimi ve Sonucu:** Şarkı, başlangıcında Leyla'ya yönelik bir çağrı ve onun özlemini dile getirir. Gelişiminde duygusal bir ton hakimdir, aşk ve özlem teması güçlenir. Şarkının sonunda ise Leyla'nın sevgilisiyle birlikteliği arzusu vurgulanır. **Şarkının Konu Analizi:** Konu, aşk, özlem ve hasret üzerine odaklanır. Leyla'ya duyulan derin hisler ve onun sevgilisiyle bir

Fatih Bulut - Kurban Olduğum Şarkı Sözleri

  Fatih Bulut - Kurban Olduğum Şarkı Sözleri GİTTİĞİN YOLLARA DÖN BİR BAK  YOLLARINA TOZUN OLAYIM (KALAYIM)  AL BAĞRINA BAS BENİ  KADERİNDE YAZIN OLAYIM      BAS BAĞRINDA SIZIN OLAYIM  GÜLÜŞÜNE HAYRAN OLAYIM  EL ALEME (GET) HERKESE SOR BENİ  ALLAH'INA KURBAN OLAYIM      SİLİNMEYEN ALIN YAZIMI  SEVDİM O ZALIMIN KIZINI  TAKVİMLERDE BULDUM ADINI  GÜLÜŞÜNE KURBAN OLAYIM    ASLINDA AŞK DEDİĞİM ŞEY VAR YA  BİR MASALDAN İBARET  BİR VAR MIŞ BİR YOKMUŞ  ASLINDA AŞK DEDİĞİN ŞEY   BİR YALANDAN İBARET  HA VARMIŞ HA YOKMUŞ  AMA GEL GELELİM Kİ GÜZELİM  BU AŞKLAR BİZE GÖRE DEĞİL  BAS BAĞRINDA SIZIN OLAYIM  CİĞERİNDE KÖZÜN OLAYIM   GİT BENİ KİME SORARSIN SOR  ALLAH'INA KURBAN OLAYIM  BIRAK DA CİĞERİNDE KÖZÜN OLAYIM  BIRAK DA KADERİNDE YAZIN OLAYIM  BIRAK DA ALNINDA YAZIN OLAYIM  BIRAK DA CİĞERİNDE SIZIN OLAYIM "Kurban Olduğum" şarkısı başlangıcı duygusal bir çağrışım ile başlar. Şarkının ilk bölümünde, kişi sevdiği kişiye hitap ederken onun yollarına dönmesini istiyor ve ona bağlılı

Arzu Şahin - Halaylar Şarkı Sözleri

  Arzu Şahin - Halaylar Şarkı Sözleri Analizi Erzincan'ın bağlarına Vay le le vay vay Kurbanım ben dağlarına Vay le le vay vay Erzincan'da bir güzel var Vay le le vay vay Hayranım ben boylarına Vay le le vay vay Oy Erzincan, can Erzincan Can cana kurban Eller bana, eller bana Ben sana kurbanım Oy Erzincan, can Erzincan Can cana kurban Eller bana, eller bana Ben sana hayranım Oy Erzincan, can Erzincan Can cana kurbanım Eller bana eller bana Ben sana hayranım Erzincan'ın ovasına Vay le le vay vay Kalkın gidek yaylasına Vay le le vay vay Benim yarim başta gider Vay le le vay vay Hele bakın edasına Vay le le vay vay Benim de yarim başta gider Vay le le vay vay Hele de bakın cilvesine Vay le le vay vay Oy Erzincan, can Erzincan Can cana kurban Eller bana, eller bana Ben sana kurbanım Oy Erzincan, can Erzincan Can cana kurban Eller bana, eller bana Ben sana hayranım Tereğe deterjan ben koydum Emeleme zalimey emmeyle İçinde mercan ben koydum Emeleme zalimey emmeyle Şu kızların adı